Ανάπτυξη

Έργα που έγιναν και έργα που προγραμματίζονται

Η Κοινότητα της Ψιμολόφου είναι ένα χωριό με ραγδαία ανάπτυξη, ιδιαίτερα τη τελευταία δεκαετία. Η γεωγραφική της θέση, που την ορίζει κοντά στην πρωτεύουσα Λευκωσία, αλλά και το ότι διαφυλάσσει ακόμα όλα τα πλεονεκτήματα ενός χωριού, κάνει όχι μόνο τους κατοίκους της να μη φεύγουν από εδώ αλλά και πολλούς ξένους να έρχονται και να κτίζουν στην Κοινότητα. Η αύξηση του πληθυσμού όμως έφερε με τη σειρά της άλλες ανάγκες, που το εκάστοτε Κοινοτικό Συμβούλιο προσπάθησε φιλότιμα να επιλύσει προγραμματίζοντας και εκτελώντας διάφορα έργα υποδομής. Τα κυριότερα από αυτά συνοψίζονται στα εξής:

Το Κοινοτικό Γήπεδο ηλεκτροδοτήθηκε και τοποθετήθηκαν μεγάλοι προβολείς οι οποίοι επιτρέπουν τη χρησιμοποίηση του γηπέδου κατά τις νυχτερινές ώρες για την προπόνηση των παιδιών της κοινότητας κα των ποδοσφαιρικών ομάδων των δύο Σωματείων της Κοινότητας Α.Ο.Ψ. και ΟΜΟΝΟΙΑ Ψιμολόφου.

Έγινε ασφαλτόστρωση όλων των δρόμων εντός του χωριού και στο μεγαλύτερο μέρος των αγροτικών δρόμων. Εκεί όπου ήταν αδύνατη η ασφαλτόστρωση βελτιώθηκε σημαντικά με τη χρήση ειδικών υλικών χωμάτινου οδοστρώματος.

Κτίστηκε νέο οίκημα του Κοινοτικού Συμβουλίου μέσα στους χώρους του οποίου λειτουργεί και Ιατρείο. Εξυπηρετεί όσο είναι δυνατό τους κατοίκους της κοινότητας, κυρίως ηλικιωμένους και μικρά παιδιά. Λειτουργεί κάθε Πέμπτη πρωί και σε αυτό παρέχονται υπηρεσίες από κυβερνητικό γιατρό, νοσοκόμες, φαρμακοποιό και επισκέπτρια υγείας.

Έγινε πεζοδρόμηση του δρόμου μπροστά στο Δημοτικό Σχολείο και Νηπιαγωγείο της Κοινότητας και κατασκευάστηκαν ειδικές κυρτώσεις και διάβαση μπροστά από την είσοδο του σχολείου για την αναγκαία ασφάλεια των παιδιών.

Ο εξωραϊσμός της πλατείας στο κέντρο του χωριού είναι ένα έργο που κοσμεί την Κοινότητα. Πέρα από την αισθησιακή ομορφιά, ο χώρος φιλοξενεί τις πλείστες εκδηλώσεις της κοινωνικής και πολιτιστικής δραστηριότητας των κατοίκων.

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες και τέθηκε σε λειτουργία, παράλληλα με την υφιστάμενη, η νέα υδατοδεξαμενή πόσιμου νερού χωρητικότητας 500 μετρικών τόνων, αυξάνοντας έτσι την δυνατότητα αποθεμάτων νερού στους 620 μετρικούς τόνους, γεγονός που ικανοποιεί πλήρως τις ανάγκες της Κοινότητας.

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες ανέγερσης του νέου Κοινοτικού κοιμητηρίου με διαμορφωμένους τους χώρους ταφής και των αναγκαίων χώρων υποδομής που απαιτούνται για την άνετη διεκπεραίωση της διαδικασίας της ταφής.